oktober 1, 2019

Categories: Hacks - Ideas - Tops

Become a Patron

Läste just rubrikerna till den senaste tidens blogginlägg jag gjort. Men fy så deppigt. Det var ju bara i stil med ”Uppförsbacke”, ”Lite låg”, ”Trött” osv… Näe nu får jag ta och rycka upp mig! Iaf för tillfället!

Idag var jag på ett möte med några lärare igen från andra skolor. Vi skulle ha läst ett kapitel i en pedagogisk bok och skulle diskutera den. Som vanligt (hmmm) hade jag inte hunnit läsa den och satt då och funderade återigen på vad mycket det är som man hela tiden ”borde göra” som man kanske inte tycker är så kul. I min egenvalda bok jag läser hemma som jag berättat om förut (den om livskvalitet) står det en hel del om saker man gör som känns betungande och jobbigt att göra och som man inte mår så bra av att göra. Många går till jobbet varje dag och tycker det är pest och pina men fortsätter att göra det dag efter dag trots att det upptar den större delen av ens vakna tid. Som tur är tycker jag att jag har världens bästa jobb och arbetskamrater så jag skuttar för det mesta till jobbet!

Hur som helst så tänkte jag idag när jag satt på det där mötet att jag borde ju ha läst den där boken vi skulle diskutera, jag borde göra si och så med mina elever i klassen på mattelektionerna, jag borde sitta mindre tid framför TV:n och datorn och borde städa eller pyssla hemma istället (som jag fått för mig att ALLA andra göra), jag borde äta mindre onyttiga saker och röra på mig mer, jag borde ringa till alla de där vännerna som jag aldrig hör av mig till (fast tack Facebook som räddar mig lite där!), jag borde göra ditten och datten!!! Listan kan ju göras hur lång som helst om man önskar. Men frågan är då hur stor del av ens vakna tid tänker man sådana här tankar? Borde man göra det eller inte…

Dela på Sociala Medier